Viis Tartu gümnaasiumi korraldavad ühised katsed

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petersoni gümnaasium.
Petersoni gümnaasium. Foto: Margus Ansu

Sel aastal korraldavad viis Tartu gümnaasiumi esmakordselt ühiskatsed. Kolme tunni jooksul on õpilasel võimalik teha testi eesti keeles, matemaatikas, inglise keeles ja loodusainetes.

Hugo Treffneri gümnaasiumi, Miina Härma gümnaasiumi, Tartu Jaan Poska gümnaasiumi, Tartu Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumi ja Tartu Tamme gümnaasiumi ühiskatsed on kavas esmaspäeval, 21. märtsil kell 12.

Linnavalitsuse teatel registreerisid gümnaasiumidesse kandideerijad end ühtses elektroonilises infosüsteemis, kus õpilased märkisid oma eelistused kooli ja õppesuuna. Testid sooritab õpilane koolis, mille süsteem talle määrab. Testide sooritamise koht ei sõltu tema eelistustest.

Koolid arvestavad erinevates õppesuundades erinevaid teste erineva kaaluga. Hugo Treffneri gümnaasium arvestab eesti keelt ja matemaatikat ning loodussuunas ka loodusaineid. Miina Härma gümnaasium arvestab eesti keelt, matemaatikat ja inglise keelt. Jaan Poska gümnaasium arvestab eesti keelt, matemaatikat ja loodusaineid. Kristjan Jaak Petersoni gümnaasium aga eesti keelt, matemaatikat ja inglise keelt ning Tartu Tamme gümnaasium eesti keelt, matemaatikat ning looduse, meditsiini, tehnoloogia ja infotehnoloogia õppesuundades ka loodusaineid.

Aprillikuu jooksul toimuvad vastavalt testide tulemustele ja õpilase koolieelistustele vestlused, mille tulemusena selgub, kas kool saab pakkuda õppekohta ning kas õpilane on huvitatud just sellest koolist. Iga kool allkirjastab kooli sisse saanud ning seal õppimisest huvitatud õpilasega kinnituskirja, mille järel teda teiste koolide õpilaskandidaadina enam ei arvestata.

Tartu Annelinna gümnaasium ei osale ühistes katsetes, kuid õpilaste kooli vastuvõtt käib samuti katsete ja vestluse alusel. Katsed on  21. märtsil kell 12 ning vestlused aprillikuus.

Tartu gümnaasiumide ühiskatsetele on registreerunud veidi üle 1500 noore. Linnas asuvates gümnaasiumides on 2016/17. õppeaastaks kokku aga kõigest 1098 õppekohta, neist ühiskatseid korraldavas viies gümnaasiumis 856.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles