Politseijuht Tartu volikogule: kuritegevus väheneb, politsei koosseis suureneb (1)

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu politseijaoskonna juht Veiko Järva.
Tartu politseijaoskonna juht Veiko Järva. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Tartu politseijaoskonna juht Veiko Järva kinnitas täna Tartu linnavolikogule, et kuritegevus Tartus väheneb ja hoolimata Küüni tänava peksmisest ei ole ülikoolilinna õige nimetada peksupealinnaks.

Järva andis volinikele registreeritud õigusrikkumistest ülevaate ja tõdes, et statistika näitab läinud aastaga võrreldes süütegude hulga vähenemist, ka isikuvastaste õigusrikkumiste hulga kahanemist.

Järva nentis, et süütegude hulgal ja turvalisusel on seosed, aga süütegude sisu ei ole võrdne. Nõnda ei anna statistika täit pilti.

Ta peatus turvatunde loomisel ja turvatunde mõjutamisel.

„Õigusrikkumise ärahoidmiseks tuleb mõjutada toimepanevat isikut, süüteo objekti ja keskkonda,“ selgitas Järva jalgrattavarguse näitel. Kui elimineerida varas, lukustada jalgratas või seda üldse mitte välja jätta, siis vargust ei toimu.

„Tunnetega ei ole nii lihtne: tunne on individuaalne, sõltub väga palju isikuomadustest,“ jätkas Järva. „Üheks esmaseks tunde muutmisel on toota positiivsust ehk saada endast üle negatiivne emotsioon. Mõnel õnnestub see paremini, teisel mitte nii hästi.“

Järva tunnustas neid umbes 200 inimest, kes reede õhtul ei pidanud paljuks tulla välja ja näidata Küüni tänaval koos lastega teistele tartlastele oma suhtumist, et nad ei luba jõmlust, ei tolereeri vägivalda ega huligaanitsemist.

Politsejuht märkis, et Küüni tänava juhtumi järel on politsei muutnud töökorraldust. Tartu politseijaoskonna isikkoosseisu on suurendatud  nelja ametniku võrra, alates märtsist on lisavahendeid 500 töötunni jagu jalgsi patrullimiseks ning Tartu linnaga on läbi räägitud abipolitseinike kaasamise graafik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles