Kvan Kho Kim lisab kooli värvi (2)

Vilja Kohler
, reporter, Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annelinna gümnaasiumi ajalooõpetaja ja kunstiringi juhendaja Kvan Kho Kim ilmestas koolisöökla letitaguse suurte sõlgedega. Söögisaali tegi ta palju elavamaks ühele seinale maalitud meie rahvariideseeliku kirevate triipudega.
Annelinna gümnaasiumi ajalooõpetaja ja kunstiringi juhendaja Kvan Kho Kim ilmestas koolisöökla letitaguse suurte sõlgedega. Söögisaali tegi ta palju elavamaks ühele seinale maalitud meie rahvariideseeliku kirevate triipudega. Foto: Margus Ansu

Kas mäletate jõuludeks valminud uhket Tartu piparkoogilinna? Selle idee autor ning raekoja küpsetaja oli Annelinna gümnaasiumi ajalooõpetaja ja kunstiringi juhendaja Kvan Kho Kim. Teised tema ideed ja nende teostus, näiteks koolisööklat kaunistavad sõled, on teenimatult jäänud vaid kooliseinte vahele.

«Ma ei taha siin ainult tööl käia,» põhjendas Kvan Kho Kim oma suuri kunstmaalritöid koolis. «Tahan teha veel midagi, et siin oleks hea olla.»

Nii ongi remonti vajavate koridoride ja klasside kohati auklikud seinad kattunud tema piltidega, neid jätkub ka šikki ja hubasesse õpetajate tuppa, mis on tema mõtte ja käe järgi kujundatud. «Mulle meeldib väga ajalugu ja mulle meeldib väga kunst, disain,»  märkis Kvan Kho Kim. «Saan siin töötada mõlemal alal, ei pea rasket valikut tegema.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles