Pildid: kutsehariduskeskus pidas avatud uste päeva

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu kutsehariduskeskus avas vastuvõtu põhikooli baasil erialadele. Selleks, et kõik soovijad oleksid oma valikus veelgi kindlamad, peeti täna terves koolis avatud uste päeva.

Tutvuda sai erialade ja õppimisvõimalustega ning osaleda töötubades, samuti pakuti huvilistele võistluslikku põnevust ja meelelahutust. Terve päeva oli esimesel korrusel avatud kokteili- ja jäätisebaar, mis oli kogu aeg rahvast täis, sest seal jagati kooli sisseastujatele ja avatud uste päeva külastajatele tasuta maitsmiseks isevalmistatud jäätist, kooke ja tervislikke kokteile.

Sisseastujatele korraldati infotunde ning ringkäikudel sai kuulda täpsemalt nii erialadest kui ka sisseastumistingimustest. Erialad olid aga ära jagatud koolidesse, nagu ilu-, ehitus- või ärikool, kus õppurid jagasid sisseastujatele oma kogemusi ning andsid nõu.

Ärikoolis saigi näiteks teavet büroo- ja sekretäritöö, samuti raamatupidamise eriala kohta. Lähte ühisgümnaasiumist kutsehariduskeskusesse tulnud abiturient Karmela Videvik tundiski messil huvi raamatupidamise vastu. Videvik arvas, et pärast selle eriala lõpetamist on võimalik kohe tööle saada, sest koolis on head praktikavõimalused. Neiu pole välistanud ka ülikooli astumist.

Avatus uste päevast oli teada saanud ka Põlvamaa Krootuse kooli 9. klassi õpilane Kata Kindsigo, kes tundis huvi bürootöö ja majutusteeninduse vastu. Kindsigo ütles, et on võimalik, et ta jätkab hoopis keskkoolis, sellisel juhul oleks tema valik kas Põlva riigigümnaasium või Tartu Tamme gümnaasium.

Avatud uste päeva korraldaja Kaire Mets märkis, et päev oli mõeldud nii neile, kes vajavad oma erialavaliku tegemisel infot ja tuge, aga ka neile, kes soovisid põhjalikumalt teada, mis neid huvipakkuval erialal ees ootab.

Neile, kes tahavad kõrgkooli astuda, on 23. märtsil uksed valla korraga viies Tartu kõrgkoolis: ülikoolis, maaülikoolis, lennuakadeemias, kõrgemas kunstikoolis ja tervishoiukõrgkoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles