Tänavakunstiklassik lisas Tartus seintele kaks teost (3)

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavakunstiteos Vaksali 7 seinal.
Tänavakunstiteos Vaksali 7 seinal. Foto: Kristjan Teedema

Vaksali tänav 7 hoonele, kus tegutseb Tartu rahvaülikool, on tekkinud tänavakunstiteos, milles hüljes või merilõvi mängib ninaga siniste tehniliste tähistega. Need on seinale kinnitatud aastakümneid varem. Teose autor on nimemärgi järgi Edward von Lõngus.

«Supertöö! Me oleme väga rõõmsad, et selline asi sinna tekkis, hruštšovka näeb kohe palju ägedam ja kunstipärasem välja,» ütles rahvaülikooli turundusjuht Kaisa Hansson. «Ma loodan, et sellega midagi ette ei võeta. Vähemalt ühistu ei ole küll veel öelnud, et see neile ei meeldi.»

Üks uus silmapaistev tänavakunstiteos on Vallikraavi tänaval hotelli Park väravapaviljoni aknal. Kunstnik Vincent van Goghi portree on trükitud spreiprinteriga plastile kuskil mujal ning seejärel toodud kohale ja kinnitatud klambritega. Mõningail andmeil on sellegi teose autor tänavakunstiklassik Edward von Lõngus.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles