Prokuratuur esitas Kallaste volikogu esimehele süüdistuse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ASi Kallaste Kalur juhatuse esimees ning Kallaste linnavolikogu esimees Fjodor Plešankov.
ASi Kallaste Kalur juhatuse esimees ning Kallaste linnavolikogu esimees Fjodor Plešankov. Foto: Margus Ansu

Lõuna Ringkonnaprokuratuur süüdistab Kallaste linnavolikogu esimeest ametialase süüteo toimepanemises. Süüdistuse järgi osales ta ametiisikuna enda ettevõtte kinnistut puudutavas hääletuses.

Kriminaalasja materjalidest nähtub, et süüdistatav on ametiisik. Samas on ta Kallaste linnas tegutseva AS-i Kallaste Kalur juhatuse esimees, vahendas Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina.

Esitatud andmetest nähtub, et olles ametiisik, osales ja hääletas süüdistatav huvide konflikti olukorras Kallaste linnavolikogu istungitel otsuste poolt, mis olid muu hulgas seotud AS-i Kallaste Kalur kinnistutega. Kriminaalasja raames kogutud tõendid viitavad sellele, et ta rikkus toimingupiirangut üle poole miljoni euro ulatuses.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo. Kohtulik arutamine algab juunis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles