Raad sõidab Ungari sõpruslinna Veszprémiga suhteid uuendama

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval sõitis Tartu linna delegatsioon eesotsas linnapea Urmas Klaasiga Ungarisse Veszprémi, et tähistada kahe linna vahelise koostöö 45. aastapäeva, täiendada koostöölepingut ja osaleda soome-ugri kultuuripealinna üritustel.

Kolmapäevasel kohtumisel Veszprémi linnavalitsuses tutvustab Tartu linn oma peamisi arengusuundi ja innovaatilisi lahendusi, vahendas linna pressiteenistus. Neljapäeval tehakse ringkäik sõpruslinna kultuuri- ja spordikeskustesse ning seejärel on Tartu esindajad oodatud Veszprémi raekojas toimuvale pidulikule üritusele, millega tähistatakse linnade vahelise koostöö 45. aastapäeva.

Tartu linnapea Urmas Klaas ja Veszprémi linnapea Porga Gyula allkirjastavad koostöölepingu lisa, millega kinnitatakse 1971. aastal kahe linna vahel sõlmitud sõpruslinnade lepingu elujõulisust ja jätkuvad koostöötahet.

Pidulikul sündmusel osaleb ka Ungaris ametlikul visiidil viibiv Eesti välisminister Marina Kaljurand.

Tartu delegatsioon ja välisminister osalevad ka Ungari ja Eesti laste fotonäituse avamisel Veszprémi lossis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles