Prügimahutid kerkisid kui seened pärast vihma

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalda 2 kortermaja ees on pinnale kerkinud kolm süvistatud prügimahutit ja nende kasutamine on tulnud katkestada. Ragn-Sells on lubanud need tagasi panna garantiikorras, kuid oodatakse maapinna 
tahenemist.
Kalda 2 kortermaja ees on pinnale kerkinud kolm süvistatud prügimahutit ja nende kasutamine on tulnud katkestada. Ragn-Sells on lubanud need tagasi panna garantiikorras, kuid oodatakse maapinna tahenemist. Foto: Margus Ansu

Vesi lausa kohises, prügimahutid kerkisid, maapind varises, kirjeldas korteriühistu Kalda 2 esindaja Andres Aint, kuidas linna toetuse abil mullu paigaldatud moodsad pinnasesse süvistatud prügimahutid üles vupsasid. Esmalt kaks, viimasena pärast plaanilist tühjendamist ka paberikonteiner. Nüüd on hulpivatel mahutitel ohulindid ümber.

Tartu korteriühistute liidu juhatuse liige Anne Valk ütles, et see pole esimene kord, kui nii juhtub. On juhtunud Jaama ja Anne tänavas, kus mahuteid paigaldades on tehtud valearvestus. «Sellist asja võib juhtuda, kui maa on vesine,» lausus Valk. Ta lisas aga, et tema enda maja Anne 61 juures on mahutid kaks aastat püsinud kenasti maa sees ja investeering olnud väga hea. See aitas prügiveolt säästa pool raha.

Valgu meelest väärib kiitust, et linn toetab süvamahutite paigaldamist kuni 3000 euro ulatuses. Aint, ametilt Tartu ehitusjärelevalve juht, näeb aga just siin ka põhjust teisi hoiatada, sest Annelinn ja veel mitmed Tartu piirkonnad ongi sohu ehitatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles