Loodus näitas keset linna oma jõhkramat palet (1)

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põltsamaal Õuna tänavas ühe kortermaja ees rappis raudkull turvi hoolimata pidevalt mööduvatest inimestest ja autodest.
Põltsamaal Õuna tänavas ühe kortermaja ees rappis raudkull turvi hoolimata pidevalt mööduvatest inimestest ja autodest. Foto: Sirje Sammel

Põltsamaal Õuna tänaval rappis raudkull läinud nädalal otse ühe kortermaja trepikoja ukse juures ära kodutuvi. Elanike kinnitusel võis röövlinnu tegevus olla mõne jaoks küll häiriv, ent ümbruskonnas elavad lärmakad tuvid ja hakid peavad end pärast vahejuhtumit hoopis paremini üleval.

Tuvi püüdis raudkull kinni ja asus seda suure liiklusega tänava ääres sööma 10. märtsil kella 14 paiku. Arvatavalt oli röövlinnu kõht alguses väga tühi, sest ta lasi end pildistada paari meetri kauguselt ega katkestanud veretööd. Hiljem piidles ta saagi jäänuseid juba kaugemalt ega tulnud enam nii julgelt otse trepikoja ette.

Raudkullid on üsna levinud röövlinnud, kellest paljud jäävad Eestisse ka talvituma. Harilikult nad teistest lindudest, kellest jõud üle käib. Pöialpoisist kuni tuvini välja. Oma nime on suleline saanud osalt seetõttu, et ta on võimeline saaki püüdes lendama ka läbi tihnikute. Sugugi harvad pole juhtumid, kui raudkull peab jahti aias lindude söögimaja juures.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles