Esta Tamm valiti Konguta vallavanemaks

Vilja Kohler
, reporter, Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esta Tamm, Konguta uus vallavanem.
Esta Tamm, Konguta uus vallavanem. Foto: Sille Annuk

Koguta vallavolikogu valis eile uueks vallavanemaks Esta Tamme, kes on töötanud Tartu maavanema ja Nõo vallavanemana.

«Vallavanema kohale oli üks kandidaat, meie valla piiri lähedal Nõo vallas elav Esta Tamm, ja volikogu valis ta ametisse üksmeelselt, tema poolt olid kõik üheksa volikogu liiget,» ütles Konguta vallavolikogu esimees Märt Meesak.

Konguta eelmisele vallavanemale Aivar Õunale avaldas volikogu umbusaldust 7. märtsil. Kuus aastat ja neli kuud vallavanemana töötanud Aivar Õuna umbusalduse poolt oli volikogu istungil osalenud kaheksast liikmest kuus.

Märt Meesak eelmise vallavanema umbusaldamist täpsemalt ei kommenteerinud. «Igal ajal on oma teemad ja inimesed, eelmine vallavanem töötas üsna kaua ning selles ametis peavadki inimesed teatud aastate järel vahetuma,» ütles ta. «Valla praegusi ülesandeid suudab kõige paremini täita Esta Tamm.»

Konguta vallavolikogu 7. märtsi istungi protokollis on kirjas, et volikogu neli liiget esitasid vallavanem Aivar Õunale umbusaldusavalduse seoses pideva valetamisega.

Volikogu liige Agu Kasetalu põhjendas umbusaldamist sellega, et revisjonikomisjon pole vallavanem Aivar Õunalt saanud oma küsimustele ammendavaid vastuseid, hägune on olnud kütusepoliitika ja igapäevaelu puudutavad küsimused.

Agu Kasetalu sõnul on Konguta valla maine ja potentsiaal arvestatava partnerina vähenenud. «Vallavanem peab juhtima. Meie vallavanem ei ole täna selleks suuteline,» on protokollis kirjas tema arvamus.

Mis on Konguta vallas praegu kõige suuremad ülesandeid, mille täitmist volikogu uuelt vallavanemalt ootab? «Kõigepealt tuleb ära lõpetada Kentsi paisjärve projekt, järv on vaja taastada,» vastas Märt Meesak. «Teine suur asi on haldusreformi teema, mis on vägisi meie lauale tulnud.»

Esta Tamm asus Konguta vallavanemana tööle täna. Aivar Õun jätkab Konguta vallavolikogu liikmena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles