Leevenevad nõuded teevad lasteaednikke nõutuks

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrveküla lasteaia Päikeseratas Siilikeste rühma õpetaja Kairi Mesi (vasakul) ja õpetaja abi Piret Ojavee katsetasid koos ühe assistendiga uut töökorraldust, ent said koos lapsevanemate ja lasteaia juhtkonnaga paari nädala pärast aru, et nende rühmale see ei sobi. Nüüd töötab Siilikestega taas kaks õpetajat ja üks õpetaja abi.
Kõrveküla lasteaia Päikeseratas Siilikeste rühma õpetaja Kairi Mesi (vasakul) ja õpetaja abi Piret Ojavee katsetasid koos ühe assistendiga uut töökorraldust, ent said koos lapsevanemate ja lasteaia juhtkonnaga paari nädala pärast aru, et nende rühmale see ei sobi. Nüüd töötab Siilikestega taas kaks õpetajat ja üks õpetaja abi. Foto: Kristjan Teedema

2017. aasta sügisest ei peaks Eestis enam olema  alla kolmeaastastele lastele sõimesid, kuna loodav seadus sellist aiarühma vormi ette ei näe. Väikelapsed tuleks viia hoidudesse, kus ei pea töötama pedagoogilise kõrgharidusega õpetajaid.

Haridus- ja teadusministeeriumi eestvedamisel valmistatakse praegu ette uut alushariduse ja lastehoiu seadust, kus ühe suurema muudatusena ei kohta enam sõna lastesõim, alla kolmeaastased lapsed käiksid kõik lastehoidudes.

Lisaks võivad lasteaiad loobuda muusika- ja liikumisõpetajatest, nende senist tööd hakkaksid tegema rühmaõpetajad. Juba praegu on aga lubatud, et kahe kõrgharitud õpetaja ja ühe õpetaja abi asemel võib rühmas olla üks õpetaja ja kaks assistenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles