Tiigi seltsimajale otsitakse uut direktorit

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiigi seltsimaja saab peagi uue direktori.
Tiigi seltsimaja saab peagi uue direktori. Foto: Margus Ansu

Tartu linn on kuulutanud välja konkursi leidmaks Tiigi seltsimajale uue direktori, kes pakataks värsketest ideedest, arendaks asutuse nüüdisaegseks kultuurikeskuseks ja puhuks sellele sisse uue elu. Nii on kirjas vastavas töökuulutuses.

Viimased kaksteist aastat on Tiigi seltsimaja direktorina tegutsenud Riho Leppoja, kuid esimesest juulist ta sel ametikohal enam ei jätka. Tõenäoliselt jääb ta küll asutusega seotuks, kuid siis ei lahenda enam haldusküsimusi, vaid saab keskenduda puhtalt kultuurilistele, eriti koorimuusikaga seotud teemadele.

Linnavalitsuse kultuuriosakonna juhataja asetäitja Marianne Menning tõdes, et iga asutus vajab uuendusi ning uue hingamise toomiseks on juhi vahetus tihti paratamatu. «Küllap Riho ka ise tunneb, et koorimuusika ja laulupeod on talle võib-olla südamelähedasemad kui juhtimise roll,» ütles ta.

Tiigi seltsimaja üks tegevusvaldkondi on maja ruumide üürimine mitmesuguste huvialade inimestele – hetkel tegutseb seal umbes 20 huviringi alates eakate võimlemisrühmadest kuni Tartu fotoklubini –, kuid korraldatakse ka paljusid linna kultuuriüritusi.

Nii viib just Tiigi seltsimaja läbi juuni lõpus Tartu päeva, samuti Emajõe festivali ning jõuluaja üritusi. «Enamik tegevusest toimubki tegelikult väljaspool maja,» rääkis veel kolm ja pool kuud asutuse direktorina tegutsev Riho Leppoja.

Samuti tõstis Leppoja esile mitmesuguseid koorimuusikaga seotud ettevõtmisi, millega aidatakse koore laulupidude vahel vormis hoida. On korraldatud kooriliigiti laulupäevi ning tänavu aprillis kutsutakse Vanemuise kontserdimajja kõik Tartu ja Tartumaa puhkpilliorkestrid, kes annavad ühiskontserdi. Samuti kutsuti mullu novembris ellu üle-eestiline koorimuusika konverents.

Riho Leppoja tõdes, et vähimagi kahtluseta on Tiigi seltsimaja elus ja tegus asutus. «Oleme Tartu rahvakultuuril kindlalt kätt pulsil hoidnud,» ütles ta veendunult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles