Aura keskus investeerib suvel ligi 1,2 miljonit eurot (1)

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aura keskus.
Aura keskus. Foto: Kristjan Teedema

Samal päeval läinud nädalal, mil Aura keskust külastas viie miljones klient, sai allkirjad ehitusleping, mis toob suvel Tartu veekeskuse töösse pikema pausi. Pärast töö valmimist peaks paremaks muutuma Aura keskuse sisekliima ning säästlikumaks ujula ülalpidamine.

Tartu linnavalitsuse teatel renoveerib Aura keskus sel suvel oma tehnosüsteeme. Välja vahetatakse ventilatsiooniseadmed ning rajatakse ka heitvee soojustagastussüsteem. Veekeskus on ehitustöö tõttu suletud 20. juunist 19. augustini.

"Suviste töödega soovime muuta keskuses viibimise senisest veelgi meeldivamaks kogemuseks," ütles osaühingu Tartu Veekeskus nõukogu esimees Raimond Tamm. Tema sõnul on külastajatele esmatähtis sisekliima paranemine, kuid uudsed tehnilised lahendused aitavad veekeskust ka tõhusamalt ja keskkonnasäästlikumalt majandada.

Ventilatsioonisüsteemi seadmed asendatakse võimsamate ja energiasäästlikumatega, mis on spetsiaalselt mõeldud ujulates ja veekeskustes kasutamiseks. Töö tulemusena paraneb keskuse ruumides õhuvahetus.

Samuti rajatakse suvel heitvee soojustagastussüsteem. Kui seni on duširuumide soe vesi otse kanalisatsiooni lastud, siis uue süsteemis võetakse heitveest välja jääksoojus, mis suunatakse taaskasutusse.

Tehnosüsteemide ehituse töövõtuleping sõlmiti 9. märtsil OÜga AU Energiateenus, kelle spetsialiteediks on hoonete energiatõhususe parendamine. Tööd lähevad maksma 1 196 880 eurot.

Uudne on sõlmitud lepingus töövõtjale pandud kohustus tagada viie aasta vältel pärast ehitustööde lõppu süsteemide toimimine kokkulepitud viisil, samuti hooldus ning järelseire.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles