Raamatukoguhoidja Hele Ellermaa pälvis tunnustuse

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurte kogemustega töötaja Hele Ellermaa juhatab Kõrveküla raamatukogu.
Suurte kogemustega töötaja Hele Ellermaa juhatab Kõrveküla raamatukogu. Foto: Erakogu foto

Kõrveküla raamatukogu juhataja Hele Ellermaa pühendumine raamatukogutööle, väsimatu enesetäiendamine ja kolleegide kaasatõmbamine, külaelu edendamine ja traditsioonide loomise oskus on toonud talle Eesti Raamatukogutöötajate Ühingu teenetepreemia.

Tema sisukat tööd Tartumaa raamatukogunduse hüvanguks võivad tunnistada Hele Ellermaa paljud kolleegid.

Üks neist on Rannu raamatukogu juhataja Viive Vink, kes rääkis, et tänu Hele Ellermaale olid Tartumaa raamatukogud Eestis esimesed, kes said interneti püsiühenduse. Samuti pandi just Tartumaal esimesena tööle raamatukoguprogramm URRAM.

Ka asuti Hele Ellermaa algatusel välja andma veebipõhist Tartumaa raamatukogude häälekandjat Meie Leht, mida aastatel 2003 kuni 2011 ilmus kakskümmend numbrit ning mis oli terves riigis populaarne.

Traditsioonide looja

Hele Ellermaa algatas maakonna raamatukoguhoidjate suviste laagrite traditsiooni, millest on omakorda välja kasvanud kevadiste ekskursioonide tava.

«Me oleme käinud nii Eesti maakondades kui ka piiri taga ning igal pool külastatud ikka ja alati raamatukogusid. Viimane kord olime Läti rahvusraamatukogus ja Ogre linna lasteraamatukogus,» meenutas ta.

Ka tuletas ta meelde seda, et Kõrveküla raamatukogu algatas koos Tartu valla teiste raamatukogudega rahvusvahelise lasteraamatukogupäeva tähistamise traditsiooni ning sel aastal leiab see Tartumaal aset juba 15. korda. «See on sündmus, kus lapsed võistlevad ühel väljakuulutatud  teemal nii viktoriinis, joonistamises kui juttude kirjutamises,» rääkis Viive Vink.

Oma kodukohas edendab Hele Ellermaa aga külaelu ning on juba pikka aega olnud Omedu külaseltsi juhatuse liige.

«Hele Ellermaa on niisugune inimene, kes soovib, et kõik raamatukogude töötajad tegeleksid pidevalt enesetäiendamisega,» sõnas Viive Vink veel. «Ning selles osas on ta ise meile kõige parem eeskuju. Tema enda kirg on fotograafia ning ta on ühinenud fotogrupiga «Hetkepüüdjad».

Eesti Raamatukoguhoidjate Ühing (ERÜ) tunnustas oma 2015. aasta paremaid töötajaid  9. märtsil aset leidnud aastakoosolekul.

Preemiasaajaid terve rida

Aastapreemiaga tunnustati Eesti Lastekirjanduse Keskuse direktorit Triin Soonet beebiraamatu «Pisike puu» kinkimise traditsiooni taaselustamise eest.

Aasta maaraamatukoguhoidja on Toila raamatukogu juhataja Lea Rand uute ja innovaatiliste algatuste eest Toila vallas ja raamatukogus ning aktiivse tegevuse eest kutseühingus maaraamatukoguhoidja maine positiivsel kujundamisel.

Aasta kooliraamatukoguhoidjaks sai Tiina Tuvi õpilasi innustava töö eest Luunja keskkooli raamatukogus.

Aasta lasteraamatukoguhoidjaks nimetati Võrumaa keskraamatukogu lasteosakonna juhataja Helle Laanpere täieliku pühendumuse eest raamatukogutööle ja lastele.

Aasta tegu teadusraamatukogus pälvis Tartu ülikooli raamatukogu Eesti teadusandmete registreerimisteenuse arendamise eest.

Aasta tegu erialaraamatukogus anti Tartu ülikooli Narva kolledži raamatukogule selle kujundamise eest atraktiivseks, kaasaegseks tudengi- ja õppejõusõbralikuks õpikeskkonnaks.

Aasta tegu linnaraamatukogus läks jagamisele kahe raamatukogu vahel. Tunnustuse pälvis nii Tallinna keskraamatukogu kampaania avalikus linnaruumis «Tule raamatukokku!» ja sisukate Aleksander Sibula erialapäevade korraldamine kui Narva keskraamatukogu innovatsioonilabori MakerLab käivitamise eest.

Parim noor raamatukoguhoidja Elise Rand töötab Viimsi raamatukogus. Raamatukogu Sõbra tiitli pälvis raamatukogusüsteemi RIKS tugiisik Meelis Lilbok. Meediaauhinnale oli esitatud Postimehe kultuuriportaali toimetaja Hendrik Alla.

Kõik tunnustatud said tänukirja nii ERÜlt kui kultuuriministeeriumilt ning klaasikunstnik Riho Hüti valmistatud spetsiaalse vitraaž-tänumeene. Auhindade väljaandmist toetas Eesti Kultuurkapital.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles