Tartu Jaani kirikus kõlab kannatusaja muusika

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaani kirik Tartus.
Jaani kirik Tartus. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu Jaani kirikus on neljal laupäeval toimunud koguduse muusikajuhi ja organisti Elke Undi eestvõttel kannatusaja kontserdid. Sarja kaks kontserti on veel ees.

12. märtsil kell 16 tulevad ettekandele ooperilauljate, tartlase Karmen Puisi ja samuti Tartu juurtega soprani Sigrid Mutso esituses Georg Philipp Telemanni – Bachi, Vivaldi ja Händeli eakaaslase – viis kantaati, mis on kirjutatud paastuajaks.

Kantaadid räägivad Elke Undi sõnul inimese valikutest, sihtidest ja aaretest, mille poole püüeldakse ja mis inimese elu suunavad ja mida hing ihaldab, mille kütkeisse inimese mured ja vaevad on paelutud ning mis siis lõpuks õnne, rõõmu ja rahu võiks tuua.

Aariaid ja retsitatiive saadab barokiajastule kohaselt instrumentaalrühm, kuhu kuuluvad Lande Lampe-Kits (flööt), Maimu Kaarde (oboe), Saimi Kortelainen (viiul), Heiki Palm (tšello) ja Elke Unt (orel).

19. märtsil kell 16 on kavas sarja viimane kontsert. Ettekandele tuleb Dietrich Buxtehude lühikantaatide tsükkel «Membra Jesu nostri». Solistid on Karmen Puis, Atlan Karp, Anna-Liisa Pillak, Merit Kraav ja Aivar Kaseste. Kammeransamblis on Karmen Urb ja Ranno Tamm (viiulid) ning Kristo Käo (teorb), Heiki Palm (tšello) ja Elke Unt (orel).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles