BMX krossiratturid tegid Soomes kiiret sõitu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BMX-rattur Miina Ojasild Soomes Goexpo võistlustel.
BMX-rattur Miina Ojasild Soomes Goexpo võistlustel. Foto: Erakogu

Helsingis peetud Goexpo kahepäevasel võistlused kuulusid absoluutselt kiiremad ajad nii meeste, kui naiste arvestuses Eesti krossisõitjatele.

Ehkki Soome BMX krossisõidu traditsioonid on eestlaste omast märksa pikemad, on meie ratturid kiired õppijad, rääkis treener Jaan Veeranna. Siin on BMX krossi harrastatud viis aastat ja jõutud on juba päris heale tasemele, hindas ta.

Meestest oli mõlemal päeval kiireim valitsev Eesti meister Ardo Oks ajaga 16.591. Naistest osutus parimaks kõigest 11-aastane Miina Ojasild ajaga 19.311.

Meestest oli teine Samuli Mattila (ajaga 17.451) ja kolmas Ville Niemi (17.484).

Naiste arvestuses järgnesid Miinale Ella Lehtonen (19.961) ja Diana Sittnikow (22.165).

Poiste B10 vanuseklassi võitis Tõnis Mugra (18.457), Ats Joosep Angerpikk oli ajaga 21.077 kolmas. Poiste B12 vanuseklassis saavutas Jassi Sobko ajaga 20.857 neljanda koha.

Hea algus hooajale, kinnitas Veeranna ja lisas, et edu taga on tõsine talvine töö Tartu BMX krossi sisehallis. Järgmisteks võistlusteks meie parimatele BMX krossisõitjatele on Euroopa karikavõistluste 1. ja 2. etapp Belgias Zolderis 1.- 3. aprillini, kuhu sõidavad Ardo Oks, Tõnis Mugra ja Miina Ojasild. Enne seda peetakse Tartu linna

talviseid karikavõistlusi 12. - 13. märtsini, millega tõmmatakse joon alla talvisele võistlussarjale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles