Bioloogiaolümpiaadil lahati tarakane

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gümnasistid lõid tarakanidele skalpelli sisse. Pilt on illustratiivne.
Gümnasistid lõid tarakanidele skalpelli sisse. Pilt on illustratiivne. Foto: Egert Kamenik

Läinud nädalavahetusel oli Tartus üle-eestilise bioloogiaolümpiaadi lõppvoor. Eesti parimad koolinoortest bioloogiatundjad on Maris Sala Hugo Treffneri gümnaasiumist ning Kaarel Hänni ja Carel Kuusk Tallinna reaalkoolist.

Bioloogiaolümpiaadi lõppvooru oli kutsutud üksteisega mõõtu võtma 67 õpilast. Kui teoreetilises pooles näidati üldisi teadmisi, siis praktilises pooles tuli neid ka ellu rakendada, muu hulgas näiteks tarakani lahates.

Praktilises osas läks olümpiaadi žürii esimehe sõnul kõige paremini loomafüsioloogia praktikum, kus oli vaja analüüsida loomade aktiivsust. Enamikule meeldis ka molekulaarbioloogia praktikum. Kõige raskemaks osutusid taimefüsioloogia- ning anatoomiapraktikumid.

«Üks põhjusi on kindlasti see, et koolides pole võimalusi õpetada lastele liikide määramise eripärasid,» ütles bioloogiaolümpiaadi žürii esimees, Tartu ülikooli vivaariumi juhataja Sulev Kuuse.

Tulemuste koondtabeli põhjal oodatakse Hanois peetava rahvusvahelise bioloogiaolümpiaadi võistkonda kandideerima järgmisi õpilasi: Edward Erelt, Kaarel Hänni, Carel Kuusk, Hanna Maria Saik, Oskar Lahesoo, Hendrik Sobi, Airon Johannes Oravas ja Teet Saar Tallinna reaalkoolist; Johanna Maria Kirss, Rein Leetmaa, Maris Sala ja Kirke Maria Lepik Hugo Treffneri gümnaasiumist; Richard Luhtaru ja Kirke Joamets Miina Härma gümnaasiumist ning Anneliis Rea Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumist.

Võistkonna koosseis selgub 30. märtsist 3. aprillini toimuval kandidaatidele valikvõistlusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles