Kirik pakkus verivorsti ja seapraadi

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Tartu linn ja Pauluse kogudus pakkusid eile jõululõunat kõikidele neile vähekindlustatud tartlastele, kel endal pühadelaua katmisega raskusi.    


«Juba hommikul kella kümne ajal oli meil 30 inimest ukse taga järjekorras,» lausus Tartu Pauluse koguduse õpetaja Joel Luhamets eile keskpäeval, kui kirikus oli käinud keha kinnitamas juba paarsada inimest.

Kiriku uhiuues köögis valmistati eile sealihast, verivorstist, keedukartulist, kapsa- ja kõrvitsasalatist jõulurooga umbes 700 inimesele, mis on peaaegu poole rohkem kui eelmiste jõulude ajal. Samuti kuulus pidusöögi juurde piimaklaas ning kohupiimavaht kisselliga.

74-aastane Milvi Hilja Heidemann kiitis toitu ning pidas linna tasuta jõululõuna traditsiooni väga vajalikuks. «Seda on tõesti vaja. Mul on endal pension väga väike. Aga see toit oli väga-väga hea. Perenaised on siin tasemel,» lausus Heidemann ning avaldas kiidusõnu koguduse liikmetele.  

Samamoodi sõi suure isuga praadi 75-aastane Kalju Roots. «Kui riigikogu saab kuluhüvitisi, siis üks kord aastas võiksime meie ka ikka midagi saada,» ütles vanahärra ning küsis sarkastiliselt, kas see on patt siis või.

Tartu linn pakkus jõululõunat koostöös Pauluse kogudusega juba kaheksandat aastat. Pühadelõunat söödi kiriku värskelt remonditud tiibhoone keldris ja teisel korrusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles