Tähetorni juurde tuleb uhke trepp ja lipuväljak (8)

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirogovi platsi trepistiku üks läinud talvel pakutud eskiislahendusi. Autorid on Artes Terrae maastikuarhitektid Heiki Kalberg, Sulev Nurme ja Indrek Oden. Samuti kuuluvad autorite hulka arhitektid Uko Künnap ja Andrus Vahrušev.
Pirogovi platsi trepistiku üks läinud talvel pakutud eskiislahendusi. Autorid on Artes Terrae maastikuarhitektid Heiki Kalberg, Sulev Nurme ja Indrek Oden. Samuti kuuluvad autorite hulka arhitektid Uko Künnap ja Andrus Vahrušev. Foto: eskiis

Linn soovib rajada Eesti vabariigi saja aasta juubeliks Tartu tähetorni juurde  esindusliku lipuväljaku, mille juurde viib Pirogovi platsilt kulgema hakkav vaateplatvormidega trepistik.

Linnapea Urmas Klaasi sõnul on Eesti vabariigi aastapäeva tähistamine tähetorni juures väga kõnekas traditsioon. «Tartlastele on see väga tähtis plats. Sinimustvalge lipu tervitamine on iseseisvuse taastamise järgne komme, aga sellel kohal on kaugem ajalugu,» lausus ta.

Praegune olukord pole Klaasi sõnul aga Tartu-vääriline. «See ala on kevaditi märg. Seal on lombid, jalad saavad märjaks ja vesi ei liigu ära. Nii või teisiti tuleks see koht väärikalt korrastada ja kujundada,» ütles linnapea.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles