Galerii ja video: Neli madrust tantsisid naistele rivitantsu

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iga naine, kes täna keskpäeval Tartu pensionäride ühenduse Kodukotus vanasse puumajja sisenes, sai meestelt tähelepanu – üks jagas kollaseid kobarnelgiõisi, teine pakkus kommi ja kolmas aitas mantli seljast.

«Head naistepäeva! Head naistepäeva!» kostis siit ja sealt.

Kontsert pidi algama kell 12.30, aga saal oli rahvast pilgeni täis juba pool tundi varem ning hilisemail tulijail polnud võimalik vaba tooli leida.

Mehed sagisid koridoris või toimetasid seinte ääres, tehes viimaseid tähtsaid ettevalmistusi.

Sündmuse juhatasid sisse seeniormeesteklubi juhid Kalev Jahnson ja Arvo Teder, mõlemad meelitasid naisi teineteisevõidu, nimetades neid armsateks, ilusateks ja kalliteks ning soovides neile õnne ja teotahet. Arvo Teder mängis oma jutu kinnituseks loo suupilligi.

Seejärel asus lavale Vanemuise endine solist ja samuti meesteklubi liige Tõnis Uibo, kes luges naistepäevaks proosakatkendi Anton Hansen Tammsaare  «Tõest ja õigusest». Katkendi mõte oli umbes selline, et kui naine võtab kõik riided seljast ära ehk võtab ennast päris alasti, siis mehel ei sobi mõttesse jääda. Tõnis Uibo laulis ka ilusaid palu operetiklassika varasalvest.

Säravad esinejad olid kahtlemata Kodukotuse rivitantsijad Riro Kangro juhendamisel. Neli madrusesärkides meest vihtus kolm tantsu järjest nii, et naiste kinganinad takti lüües ära väsisid, tantsijad aga sugugi mitte.

Nauditavad olid kahe klarnetimängija palad ning Tartu puhkpilliorkestri dirigendi Margus Kasemaa jutustatud lood elust, maast ja ilmast.

Sõnakunstnik Rein Annuk huumoriklubist Kihva luges edasi aga nalju, mille peategelaseks oli keegi Lepa Anna ja tema elu pikantsed seigad ning mängis koos näitleja Matti Linnoga maha fantaasia sellest, kuidas pärast üht Krossi Enno loengut, mis rääkis loomulikult viina kahjulikkusest, ühest karsklasest joodik sai.

Lõpuks läks püünele Kodukotuse meesansambel, lauldes lepalinnust, minu kullakese silmadest ja Marianast. Mariana-laulu lõputaktidel tõusid kõik naised saalis püsti ja tänasid aplodeerides.

Esireas istunud Aime Kalpus ütles pärast, et terve kontsert oli elamus. «On suurepärane, et mehed niimoodi kokku käivad ja asjadega tegelevad,» kiitis ta, lisades, et nii head kontserti kui seekordne, pole varem olnudki.

Ka Kodukotuse juhataja Malle Salk tänas mehi. Ta oli välja otsinud terve rea fakte, mille poolest mehed ja naised on erinevad: näiteks, et naised räägivad päevas umbes 20 000 sõna, mehed ainult 7000 ning naised nutavad aastas kuni 60 korda, mehed ainult kuus korda ja nii edasi. Oma sõnavõtu lõpetas ta aga üleskutsega, et naised ongi eelkõige selleks, et neid armastataks ning mitte selleks, et neid mõistetaks.

Pika kontserdi vaatas ära ka Tartu abiinnapea Artjom Suvorov, kes uskus nüüd enam kui varem, et elu ei lõpe kolmekümneselt, vaid algab siis, kui inimene saab kas 60, 70 või 80.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles