Pepleri tänavale ehitatakse murukatusega lasteaed

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pepleri tänavale ehitatakse uus lasteaed.
Pepleri tänavale ehitatakse uus lasteaed. Foto: Tartu linnavalitsus

Tartu linnavalitsus väljastas Pepleri tänav 1a lasteaia ehitusloa ja kavandab praegu Eerikal asuva Kesklinna lastekeskuse laiendamist.

Uude Pepleri tänava lasteaeda tuleb kuus rühma, milles jagub kohti 120-144 lapsele. Lasteaia hoone on kavandatud  A-klassi energiatähisega. Hoone katusele paigaldatakse päikesepaneelid ning majale tuleb murukatus.

Projekt näeb ette kinnistu keskmesse osaliselt ühe, osaliselt kahe ja osaliselt kolme korrusega L-kujulise hoone. Kinnistu põhjapoolne serv, kuhu avaneb ka hoone peafassaad, on kavandatud avaliku linnaväljakuna, mis jääb osaliselt lasteaia ja osaliselt linnaelanike käsutusse.  

Projekti idee ja teostaja leiti arhitektuurivõistluse kaudu. Esikoha võitis töö märgusõnaga «Bios» (OÜ Boa, ideekavandi autorid Margus Soonets, Anto Savi ja Jürgen Lepper).

Lasteaia ehitust on kavas alustada tänavu suvel. Uude lasteaeda peaksid lapsed saama 2017. aasta sügisel.

2017. aasta sügiseks valmib ka Kesklinna lastekeskuse laiendus, kuhu on plaanitud 40 uut lasteaiakohta.

Mõlemaid projekte rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist linnapiirkondade jätkusuutliku arengu meetmest. Pepleri tänava lasteaia ehitust toetatakse  2 550 000 euroga ning lastekeskuse lisarühmade rajamist 765 000 euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles