Kurikuulus kangialune kaob kesklinnast (3)

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubahalli kurikuulus kangialaune.
Kaubahalli kurikuulus kangialaune. Foto: Sille Annuk

Tartu kesklinna üks häbiplekkidest, kõiksugu kahtlast kontingenti kärbsepaberina ligi meelitav Kesklinna keskuse ehk endise kaubahalli kurikuulus kangialune ehitatakse lähitulevikus kinni.

Tartu abilinnapea Jarno Laur selgitas, et probleemne koht oleks ehk likvideeritud varemgi, kuid praegu kehtiv üldplaneering on näinud omanikule ette kohustuse see läbipääs avatuna hoida. Uues kesklinna üldplaneeringus see kohustus aga kaotatakse ning Laur avaldas lootust, et koos sellega kaob ka kangialune.

«See läbipääs ei ole enam sellise tähendusega, nagu kunagi oli, sinna suunda saab liikuda ka teisi teid kaudu. Ja muidugi pole seal ei ilus ega turvaline, see on päevselge,» nentis Laur.

Kesklinna keskuse omanikfirma Estiko Tasku keskuse äri- ja kliendisuhete juht Kristel Tannik tervitas uut planeeringut kahel käel ning tema sõnul pole kahtlustki, et kangialune kinni ehitatakse.

«Kindlasti kasutame seda võimalust – kahjuks on see koht kujunenud eluheidikute ja purjus inimeste kogunemispaigaks ja kindlasti ei kasuta nad seda koridori nende kahe tänava läbimiseks, vaid hoopis muudeks toiminguteks. Seetõttu peame täiesti regulaarselt tegema seal survepesu, oleme selle korduvalt üle värvinud ning teinud lugematul hulgal värskendusi ja puhastusi. Kahjuks nende mõju on väga lühiajaline,» tutvustas Tannik kangialusega seotud probleeme.

Ta lisas, et tavainimesed kangialust niikuinii kasutada ei soovi, sest see haiseb, on must ja seal kogunevad isikud, kes ei kasuta seda kuidagi heaperemehelikult või tsiviliseeritult.

«Tartu kesklinnas me sellise häbikoridori kindlasti likvideeriksime, sest see peletab nii meie kliente kui ka lihtsalt linnakodanikke,» ütles Kristel Tannik veendunult.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles