Parimaid oraatorivõimeid näitas Põltsamaal saarlane

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikrofon.
Mikrofon. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Läinud nädalal Põltsamaal peetud gümnaasiumiõpilaste kõnevõistlusel «Kuldsuud Põltsamaal 2016» osutus parimaks Taavi Teevet Orissaare gümnaasiumist.

Korraldajate teatel arutlesid noored sellistel teemadel nagu turvalisus, e-riik, tööjõupuudus IT-valdkonnas, suhtumine pagulastesse ning leigusest kui eestlaste kaubamärgist. Samuti oli kõne all eesti keele ilu ja püsimajäämine, räägiti filmidest ja teatrimaagiast ning mõtiskleti selle üle, mis on rikkus.

Kõnelejaid hindas žürii, kuhu kuulusid Eesti SOS Lasteküla tegevjuht Margus Oro, avaliku esinemise koolitaja Toomas Lõhmuste, haridusministeeriumi keeleosakonna peaspetsialist Riina Koolmeister ning Kuldsuu 2015 teise koha omanik Linnet Puskar.

Konkursi võitis Taavi Teevet Orissaare gümnaasiumist, teiseks tuli Michelle Marie Elisabeth Tiit Põltsamaa ühisgümnaasiumist ning kolmanda koha võitis Andree Prees Läänemaa ühisgümnaasiumist. Lisaks neile osales Kuldsuu võistlusel veel kaheksa andekat noort üle Eesti.

Eripreemia mõttejõulisuse eest sai Anna Maria Paabumets Tartu Hugo Treffneri gümnaasiumist. Eripreemia veenvuse eest anti Annika Uibole Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumist. Susan Kolde Palamuse gümnaasiumist pälvis eripreemia nutikuse eest.

Pärast võistlust alustas tööd kõnelaager, kus osales 80 noort. Avaliku esinemise põhitõdesid tutvustasid ning hingamis- ja hääleharjutusi, etüüdide loomist ning pingete maandamist õpetasid Priit Strandberg, Veiko Porkanen, Karl-Andreas Kalmet ja Pääru Oja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles