Karakatitsad vajavad liikumiseks seadusemuudatust

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrreldes teiste liiklusvahenditega on kalameeste hinnangul uppumiskindla karakatitsaga Peipsil ohutum liigelda.
Võrreldes teiste liiklusvahenditega on kalameeste hinnangul uppumiskindla karakatitsaga Peipsil ohutum liigelda. Foto: Margus Ansu

Täna Kallastel koos istunud kalurite ning piirivalvurite esindajad mõistsid ühiselt professionaalsete kalameeste vajadust kasutada jääl liikumiseks spetsiaalselt ehitatud uppumiskindlaid sõidukeid ehk karakatitsaid. Kuid et nende sõit vastaks ka seadustele, tuleb muuta liiklusregulatsioone ning seda püüabki Kallaste linn nüüd taotleda.


Kohtumisel osalenud Kallaste linnapea Viktor Nukka sõnul möödus kohtumine politsei- ja piirivalveameti esindajatega väga konstruktiivses õhkkonnas. Korrakaitsjad mõistsid, et kalameeste spetsiaalsõidukitel on tarvis liikuda nii järvel kui osalt ka avalikel teedel. Samas rõhutasid nad, et liiklusseadus kehtib kõigile, märkis Nukka.

Nüüd on Kallaste kalameestel koostöös linnavalitsusega plaan, taotleda riigilt liiklusseadusesse erisusi. Näiteks ajutisi lubasid erisõidukitega liiklemiseks tingimusel, et sõidukid kantakse ka vastavasse riiklikku registrisse.

Nukka kinnitusel ei ole karakatitsaid enamasti mitte harrastuspüüdjate sõiduriistaks, vaid neid ehitavad endale professionaalsed kalamehed. Uppumiskindlad sõidukid on Peipsi järvel liikumiseks turvalisemad ning aitavad kalameestel tuua lauale oma igapäevase leiva.

Kalameeste hinnangul võiks karakatitsatele kehtida ajutine sõiduluba näiteks kolmeks talvekuuks, ülejäänud ajal ei vajagi nad erisõidukeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles