Tartus selgusid Eesti sulgpalli noortemeistrid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sulgpall. Pilt on illustratiivne.
Sulgpall. Pilt on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Nädalavahetusel selgitati Tartu ülikooli spordihoones Eesti noortemeistrid sulgpallis neljas vanuseklassis. Nagu viimastel aastatel tähtsatel võistlustel tavaks, läks Tartu linna ja maakonna sportlastel väga hästi.

Noormeeste U17 vanuseklassis tuli nelikvõit Tartusse Triitoni klubisse. Esikoha võitis Karl Kert, teine oli Marcus Lõo, kolmas Matis Kaart ja neljas Robert Sokman. Sama vanadest neidudest viis esikoha Tallinna Tondiraba sulgpalliklubi sulgpallur Mari-Ann Karjus. Teise kohaga pidi leppima Hannaliina Piho (TÜ ASK), pronksmedal kuulus Liisa Tannikule (Triiton).

U15 poiste esikoha võitis Pärnu noormees Hans Kristjan Pilve, jättes teiseks ja kolmandaks Triitoni poisid Artur Ajupovi ja Cristopher Siilbaumi. Neidude esikoht kuulus Tartu neiule Victoria Sulbile (Triiton). Kolmanda koha võitis Anni Krüüner (Triiton).

13-aastastest poistest oli ülekaalukas võitja Tauri Kilk (Triiton), kes ei kaotanud ühtegi geimi ning võitis finaalis Nõo poisi Rannar Zirgi. Sama vanuseklassi tüdrukutest võitis esikoha Triitoni mängija Catlyn Kruus, teiseks jäi Ramona Üprus (TÜ ASK) ning kolmanda koha võitles välja Karoliine Inselberg (Triiton).

U11 poistest tuli Eesti meistriks Hannes Hani (Triiton), kes võitis finaalis klubikaaslast Daniel Kornejevit. Kolmanda koha võitis Rene Leeman Tallinnast. Sama vanuseklassi tüdrukute neli esimest olid kõik sulgpalliklubist Triiton: 1. Lisa Berik, 2. Marta Emili Teller, 3. Emili Pärsim ning 4. Jana Seero.

U17 poiste paarismängus võitsid Karl Kert ja Marcus Lõo. Naispaari meistriteks tulid Hannaliina Piho ja Liisa Tannik. Segapaari parimad olid Marcus Lõo ja Mari-Ann Karjus.

U15 poiste paarismängu võitsid Artur Ajupov – Tauri Kilk. Segapaari võit läks Pärnu-Tallinna paarile Hans Kristjan Pilv ja Arina Krõlova. Päeva kõige pingelisem finaal oli sulgpallitreener Mart Siliksaare sõnul neidude U15 paarismängus, kus Triitoni neiud Laura Martinson ja Mariliis Pärn jäid finaali otsustavas geimis Nõo - TÜ ASK paari Ramona Üprus ja Isabel Normanni vastu taha 15:20, kuid hingestatud ja võitlusliku mänguga suutsid viigistada ja võita geimi 27:25 ning kogu mängu 2:1.

U13 poiste paarismängu meistriteks tulid Nõo poisid Rannar Zirk ja Oskar Männik. Naispaari võit kuulus Triitoni neidudele Catlyn Kruusile ja Johanna Violet Meierile, kes pingelises finaalis alistasid oma klubikaaslased Karmen Ilvese ja Karoliine Inselbergi 2:1. Segapaarismängus olid parimad Catlyn Kruus ja Tauri Kilk. Nii tulid Catlyn Kruus ja Tauri Kilk mõlemad kolmekordseteks võitjateks.

Kuldmedalite arvestuses oli edukaim sulgpalliklubi Triiton 18 kullaga. Tallinna läks kolm kuldmedalit, kaks kuldmedalit võitsid Pärnu ja Nõo sulgpalliklubid. TÜ ASK võitis ühe kuldmedali.

Kevadisel koolivaheajal osaleb U17 noortekoondis koosseisus Mari-Ann Karjus, Hannaliina Piho, Liisa Tannik, Karl Kert, Marcus Lõo ja Matis Kaart Euroopa U17 meistrivõistlustel, kus alagrupi vastasteks on Rumeenia, Valgevene ja Iisrael.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles