Tormihoiatus Tartu turul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Tartu turuhoonel läheneb suur juubel. Linn kui omanik kavatseb seda tähtsat hoonet nii remontida kui ka sisult paremaks teha. Puhuvad muutuste tuuled, mille suuna määramiseks kutsutakse kõiki kaasa mõtlema ja oma seisukohta ütlema.

Turg on Tartu elus palju olulisem kui turg nii mõneski teises linnas. See on põhjus, miks on väga tähtis muudatusi hoolikalt kaaluda. Küsimus on ju selles, kas turuhoonet läbib värskendav briis või turu senist olemust raputav maru.

Kui küsida turul käia armastavatelt linlastelt, mis on turg, võib vastused lühidalt kokku võtta nii: see on koht, kus heade müüjate käest saab head kaupa hea hinnaga. Tähtis on seegi, et turul pole kaubakeskuste anonüümsust, vaid mõnelgi turulisel on seal ammust ajast oma lemmikmüüja, kellelt ta just selle õige soolakurgi, hapukapsa või maasingi saab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles