Ajaloopäev Otepääl kaeb aega 900 aastat tagasi

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää linnamägi on väga järskude nõlvadega, nii et ülesronimiseks tuleb varuda palju jõudu.
Otepää linnamägi on väga järskude nõlvadega, nii et ülesronimiseks tuleb varuda palju jõudu. Foto: Kristjan Teedema

Otepää linnamäe ajaloo selts korraldab 9. märtsil kell 14 Oti pubi teise korruse saalis, kust avaneb hea vaade linnamäele, Otepää 900. aastapäeva puhuse ajaloopäeva.

Pärast avamist peab muinsuskaitseameti Tartumaa vaneminspektor Ingmar Noorlaid ettekande sealsetest arheoloogiamälestistest. Tartu ülikooli arheoloogiaosakonna lektor Ain Mäesalu kõneleb sellest, mis toimus sealkandis 1116. aastal.

Mäesalu sõnul märgitakse nimetatud aastal Otepää linnust esmakordselt kirjalikes allikates. «Novgorodi esimeses leetopissis on selle aasta tähtsamatest sündmustest esimesena kirja pandud: «Mstislav läks novgorodlastega tšuudide vastu ja vallutas Medvežja golova neljakümne pühaku päeval»,» kirjutab arheoloog.

See sõjakäik elanikele Mäesalu andmeil ilmselt mingeid püsivamaid tagajärgi kaasa ei toonud.

Ettekannete järel on ajaloopäeva kavas kell 15 linnamäel ekskursioon, mille ajal antakse aupauk. Kell 15.30 – 16 on ajaloohuvilistel võimalus lustida talvepargis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles