Supilinlane hakkab lõpetama oma tegevust näitlejana

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erni Kask (36) juhib Rakvere teatri kohvikus muusikaviktoriini.
Erni Kask (36) juhib Rakvere teatri kohvikus muusikaviktoriini. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Rakvere teater toob esmaspäeva õhtul tartlaste ette kaks lavastust, millest ühes mängib kaasa ja teise on lavastanud sama teatri välissuhete korraldaja, paar-kolm aastat Supilinnas elanud Erni Kask. Ta on lõpetamas oma näitlejakarjääri.

Sadamateatris mängivad rakverelased Erni Kase lavastatud «Romaani». See koosneb tuntud autorite proosatekstidest, mis räägivad armastusest, ja ka lavastuse muusikapalad on armastuse teemal.

Laval on Margus Grosnõi, Vootele Ruusmaa, Toomas Suuman, Imre Õunapuu ja Tarmo Kesküll, kes on ühtlasi lavastuse muusikajuht. Esietendus oli 7. detsembril 2015.

Kaks lavastust

«Laval on kujuteldav raamatukogu, kohvik, habemeajamissalong ja mehed, kes peavad endast ja ka oma välimusest lugu,» ütles lavastaja. «Seepärast oli hea angažeerida sinna juurde nüüdisaegne kaunis eesti disain.»

Aleksandr Ostrovski «Kaasavaratut», mis tuli Eili Neuhausi lavastatuna esimest korda vaatajate ette 3. detsembril 2011, etendavad rakverelased esmaspäeval Vanemuise väikeses majas. Mängivad Üllar Saaremäe, Anneli Rahkema, Velvo Väli, Ülle Lichtfeldt, Mait Joorits, Eduard Salmistu, Peeter Rästas, Tarvo Sõmer ja teater Tuuleveski.

Trupis on näitlejana ka Erni Kask, kes ei ole aga juba teist hooaega ühtki uut rolli teinud. Seepärast on teda võimalik vaadata koduteatris «Kaasavaratu» kõrval veel vaid vanades lavastustes «Armastus tööpostil» ja «Majahoidja». «Ma olen oma näitlejakarjääri lõpetamas,» kommenteeris ta.

Kas teatri välissuhete korraldaja ameti kõrvalt ei jää uute rollide loomiseks aega? «Ma ütleksin, et ei ole isu,» ütles ta. «Ma olen küll koolitatud näitlejana teinud seda tööd rohkem kui kümme aastat, aga nüüd oli aeg pöörata teine lehekülg. Nullivõtmine on juba kaks hooaega kestnud. Võibolla aastaks 2017 ei ole ma enam üldse lavalaudadel.»

Muusikaviktoriinid

Rakveres on ta ka mitme muusikaürituse eestvedaja. «Lisaks teatrikunstile on mul sümpaatia muusika vastu,» ütles ta.

Supilinnas on Erni Kask elanud ja sealt Rakveres tööl käinud viimased paar-kolm aastat. Rakvere teatri kohvikus teeb ta ka muusikaviktoriini. Midagi samalaadset hakkab ta juhtima Tartu kohvikus Rabarber (Baeri 6) märtsi eelviimasel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles