Võitlus kadunud tänavate eest jätkub

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1930. aastate vaade Jaani kiriku tornist Ülejõele ja Vabadussillale, jõel seilavast laevast paistab paremal puude vahelt Väikese tänava ots.
1930. aastate vaade Jaani kiriku tornist Ülejõele ja Vabadussillale, jõel seilavast laevast paistab paremal puude vahelt Väikese tänava ots. Foto: Elmar Kald / Kirjandusmuuseum

Kui linn on soostunud taastama sõjas kaotsi läinud Holmi ja Kauba tänava, on hea, kuid see loend peaks kindlasti jätkuma Väikese tänava taastamisega, leiavad mõned linlased.

Ajaloolane ja aktiivselt vana Tartu väärtustamise eest seisev Andres-Teet Merisalu jätkab koos mõttekaaslase Andrus Rehemaaga võitlust Tartu endiste tänavate hoidmise eest linnaruumis, õigemini nende tagasitoomise eest.

Nüüd on päevakorral Ülejõe Väike tänav, mis asus risti jõeäärse Kalda tänavaga, ja sellel tänavaristil asus tööstuskooli hoone, millest on praeguseks saanud osa ülikooli õppehoonest nimega Oeconomicum. Just sinna kavandab ülikool nüüd uut IT-arenduskeskust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles