Jõgeval kõlavad Alo Mattiiseni laulud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalal tähistavad koolinoored ja muusikud Jõgeval juba 20. korda Alo Mattiisenile pühendatud muusikanädalat, mille raames võistlevad noored lauljad üle Eesti ning tuntud muusikud astuvad üles Mattiiseni laulude õhtul.

Kogu nädala on Jõgeva põhikoolis ja Jõgevamaa gümnaasiumis toimunud muusikaga seotud etteasted. Reedel ja laupäeval pistavad Jõgeva põhikoolis vokaalansamblite konkursil rinda lauljad Eesti eri paigust, võisteldakse viies vanuseastmes. Võistlus algab homme kell 13 ning auhinnad antakse kätte laupäeva õhtul kell 19.

Konkursil osaleb sel korral 57 ansamblit umbes neljasaja lauljaga. Ansambleid hindab žürii ehk Suur Kõrv, mis koosneb Alo Mattiiseni ja tema muusika sõpradest. Sel aastal kuuluvad sinna Kadri Voorand, Laine Randjärv, Hele Kõrve, Veronika Portsmuth, Priit Pajusaar, Hirvo Surva, Pärt Uusberg, Andres Ammas, Urmas Lattikas ja Jüri Leesment.

Homme õhtul kell 20 esinevad Jõgeva kultuurikeskuses Alo Mattiiseni laulude õhtul Big Band Tartu, Jõgevamaa gümnaasiumi segakoor ja Palamuse segakoor Kuus Õuna. Solistid on Hardi Volmer, Peeter Volkonski, Tanel Padar ja Hele Kõrve. Ette kantakse risotoorium «Roheline muna» ja viis isamaalist laulu. Veel esineb Alo tütar Anna-Mariita Mattiisen ja mõned võistlusest osavõtvad ansamblid.

Alo Mattiiseni muusikapäevi peetakse tema sünnilinnas Jõgeval 1997. aastast. Alo Mattiisen saanuks tänavu 22. aprillil 55-aastaseks. Armastatud muusik lahkus meie seast 30. mail 1996. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles