Linn otsib turu uuendamiseks ideid

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turuhoone avati kauplemiseks 1938. aastal ja läheneb suurele juubelile, mispuhul Tartu linn soovib väärika hoone remontida ja mõtleb ka turu sisulise uuendamise peale.
Turuhoone avati kauplemiseks 1938. aastal ja läheneb suurele juubelile, mispuhul Tartu linn soovib väärika hoone remontida ja mõtleb ka turu sisulise uuendamise peale. Foto: Sille Annuk

Tartu turuhoone omanäolisus on trump, mida võiks paremini kasutada traditsioone hoidva ostukohana. Siiski tuleks turgu nii kohalike kui turistide meeleheaks kõvasti edasi arendada, selgus eilsetel esinduslikel mõttetalgutel.

1938. aastal valminud omal ajal eesrindlik turuhoone jõuab kahe aasta pärast 80. sünnipäevani ning linn turu omanikuna tahab selle juubeliks remontida. Käib ideede kogumine, milline õigupoolest peaks see turg olema.

«Turuhoone peab säilitama kõik hea tartuliku, mis selles on, aga kindlasti peab see ajaga kaasas käima, tarvis on juurde tegevusi, kauplejaid ja ostjaid,» sõnastas ülesande linnapea Urmas Klaas. «Minu nägemuses peaks turuhoone olema tartlastele meeliskoht sisseostudeks, ka külalistele ja noortele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles