Meeste varjupaik otsib asjatundlikke töötajaid

Vilja Kohler
, reporter, Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Egert Kamenik/Postimees

Reklaamide järgi on meeste probleemid kõrvetised ja puhitused. Need on aga väiksed hädad pudelisse uppumise, süstla küljes rippumise ja HIVi kõrval, millega toimetulemiseks tahab tugevamale soole abi pakkuda meeste varjupaik.

«Ka Eesti mees tahab olla terve, avatum ja sõltuvustevaba ühiskonna liige,» kinnitas eelmise aasta lõpus loodud MTÜ Meeste Varjupaik juhatuse liige Hannes Remmelg. «Meie ühingu eesmärk ongi aidata tugevamat poolt, kes tegelikult ei olegi nii tugev, kui ühiskonnas väljakujunenud stereotüübid seda näidata püüavad.»

Eestis kannatab tema sõnul sõltuvus- või psüühikahäire all iga kümnes mees, ka enesetapjatest 80 protsenti on mehed. «Oma muresid ei tohi lõpmatult eitada, nende eest ei saa põgeneda,» rääkis Hannes Remmelg. «Sellepärast tahamegi mehi aidata, et nad tunnistaksid oma probleeme ja saaksid tuge nende lahendamiseks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles