Tartu plaanib Kaarsilla põhjalikku remonti (3)

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Kaarsild.
Pildil Kaarsild. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu kavandab kesklinna ühe olulisema ühendustee, Kaarsilla remonti ning alustab projekteerimistöödega. Projekt valmib suve lõpuks, ehitusega on kavas alustada tuleval aastal.

Emajõelinna üheks sümboliks kujunenud Kaarsild on ehitatud 1950ndate lõpul ja vajab Tartu abilinnapea Valvo Semilarski sõnul põhjalikku remonti.

«Juba ammu ei vasta sild enam tänastele vajadustele. Rekonstrueerimise käigus on kavas silda mõlemalt poolelt meetri jagu laiendada, et seal oleks turvalisem liigelda nii jalakäijail kui rattureil. Samuti ehitatakse sillale uued peale- ja mahatulekud, mis on mugavad kõigile liiklejatele,» märkis Semilarski.

Remonditakse silla betoonkonstruktsioonid ning kesklinna-poolses osas ehitatakse välja sillaalune kergliiklustee. Sillale projekteeritakse ka uued valgustus- ja elektrisüsteemid ning võimalused heli- ja valgusinstallatsiooni paigaldamiseks.

Semilarski sõnul on kaalumisel ka käiguteede alla kütte paigaldamine, mis hoiaks ära talvise libeduse.

Kui suures mahus Kaarsilla kavandatava ellu saab viia, sõltub Semilarski sõnul tuleva aasta eelarvest.

Linnavalitsus sõlmis Kaarsilla remondi projekteerimise lepingu hanke võitnud osaühinguga Tinter-projekt. Projekt valmib suve lõpuks ning töö maksumus on 61 800 eurot.

Kaarsilla remonti on plaanis alustada järgmisel aastal ja selle maksumus on suurusjärgus 700 000 kuni miljon eurot.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles