Täna sündis Tartus erivajadustega laste laulufestival (1)

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna ennelõunal oli Tartu Herbert Masingu kooli kolmanda korruse saal lapsi, noori ja muusikat täis. Aset leidis sündmus, mis pakkus kõigile osalejatele rõõmu ja eduelamust.

Parasjagu seisis süntesaatori taga Rebecca Ly Luukas, akordionit mängis Kristjan Kukk, jauramiga lõi takti Simona Vahtla ja plokkflööti puhus Jaan Martin Vaino. Laval oli ka õpetaja Tiina Uibo, kes lõi haamrikesega plaatpilli ja asendas ootamatult haigestunud Hanna-Marleene Tamme.

Kokku oli see Tartu Masingu kooli 4.e klassi ansambel, keda juhendab kooli huvijuht Merle Tarkonen. Kõlas Riina Piirikivi loodud instrumentaalpala «Kaks sõpra».

Kui lugu lõppes, aplodeerisid saalisviibijad tugevasti. Kõik oli läinud väga hästi, kuigi Jaan Martin Vaino närveeris algul väga oma plokkflöödisoolo pärast.

Oma esitatud loost rääkisid lapsed, et kuigi nende muusikapalal ei ole sõnu, jutustas see kahest sõbrast, kes saavad kokku ja on väga õnnelikud. Loo esitajad ise olid ka üliväga õnnelikud. Kuna 4.e klassi pilliansamblil on esinemiskogemust varemgi olnud, siis karta polnud tegelikult midagi.

Ometi oli tänane päev erakordne, sest sündmus oli esimene terve Tartu ajaloos.

Tartu Herbert Masingu koolis leidis täna aset hariduslike erivajadustega laste- ja noorte laulufestival «Lauluke», mille eesmärk on märgata ja tunnustada erivajadustega lapsi ja noori.

Sündmusel osales ligi poolsada õpilast, teiste seas veel Tartu Kroonuaia kooli, Tartu Maarja kooli, Tartu Emajõe kooli ja Tartu Hiie kooli ning Jõgevamaalt tulnud Kiigemetsa kooli lapsed ja noored.

Festivali žürii tunnustas kõiki lapsi. Lugude muusikalist külge kuulas erilise hoolega Tartu Heino Elleri nimelise muusikakooli kandleõpetaja Ruth Kuhi.  Artistlikkust, lavalolekut ja kunstilisust hindas Tartu Herbert Masingu kooli kunstiõpetuse õpetaja Pauline Rummel. Seda, kui hästi lugude sõnum publikule edastatakse, oli tulnud hindama Tartu Laulupeomuuseumi ürituste korraldaja Katrin Välja.

Loo algul kirjeldatud laste ansambli tunnustuseks ütles žürii, et see oli terve festivali kõige parema koostööoskusega ansambel.

Sündmuse lõpul söödi torti ja joodi morssi ning laste juhendajail olid uue festivali peale mõeldes tänutundest silmad märjad.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles