Tartlased tõid Pirita Open'ilt 27 medalit

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita Open 2016. Tartlaste võistkond.
Pirita Open 2016. Tartlaste võistkond. Foto: Malle Elvet

Nädalavahetusel Tallinnas peetud taliujumise Eesti meistrivõistlustelt ja maailma karikaetapilt Pirita Open võitsid Tartu linna ja maakonna sportlased kokku 27 medalit.

19 riigist pärit 240 ujuja seas osales ka 11 spordihuvilist Tartumaalt. Veetemperatuur oli +0,8 kraadi. Lisaks rahvusvahelise taliujumisliidu (IWSA) medalitele jagati ka Eesti meistrivõistluste medaleid 25 m, 50 m ja 200 m distantsidel.

Tartlaste medalisaagi avas Margus Püvi, kes võitis teatevõistkonnas koos triatleetidega (Ergo Tamm, Külli Rist, Margus Püvi, Aivar Rosenberg) oma vanuseklassis kulla. Nii IWSA kui Eesti meistrivõistluste pronksi lisas Püvi ka 50 m, 100 m ja 200 m vabaltujumise arvestuses.

Alar Lodi sai omas vanuserühmas kuus kuldset medalit: kolm IWSA ja kolm EMV kulda (50 m, 100 m ja 200 m).

Kõige rohkem starte tegi tartlastest Külli Tootsi. Medaleid tuli kokku seitse. Neist neli kuldset ja kolm hõbedast. 25 m tõid talle hõbeda nii IWSA kariaketapi kui EMV arvestuses. 50 m distantsil võitis ta kulla nii IWSA kui EMV arvestuses. Sellele lisas ta 100 m kulla IWSA arvestuses ja 200 m IWSA ning EMV kulla.

Silvi Salupere võitis kokku kolm medalit. 25 m tõi omas vanuserühmas IWSA pronksi ja EMV hõbeda. 50 m ujus ta EMV arvestuses hõbedale.

Malle Elvet teenis oma vanuserühmas kaks medalit: 100 m IWSA kulla ja 50 m EMV pronksi. Kersti Rüütel saavutas 200 m ujumises IWSA teise koha ning sama ka EMV arvestuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles