Meeskunstnikud üllatavad naisi maalitud lilledega

Krista Piirimäe
, kunstiajaloolane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikkeli galerii klaveril on Maanus Mikkeli pisiplastika sari «Idutavad», mis on väljapaneku ainus ruumiline teos. Seinal on Heiki Kähri «Rohelised mardikad» (vasakult), Martti Ruusi «Kvartett» ja Artur Kuusi nimetu digimaal.
Mikkeli galerii klaveril on Maanus Mikkeli pisiplastika sari «Idutavad», mis on väljapaneku ainus ruumiline teos. Seinal on Heiki Kähri «Rohelised mardikad» (vasakult), Martti Ruusi «Kvartett» ja Artur Kuusi nimetu digimaal. Foto: Margus Ansu

Näituse idee autor on Martti Ruus. Ta võttis  ühendust Tartu paremate meeskunstnikega ja palus  teha mõõdus 30 x 35 sentimeetrit – väiksed erandid olid lubatud – ühe lillepildi, mis üllataks kunstnikku  ennast ja Tartu naisi.

Hea mõte on täies mahus õnnestunud, nii et kõiki autoreid ei tunne esimesel pilgul äragi. Viimase lihvi annab näitusele, nagu alati, kujundus, mille Mikkeli galeriis on teinud Kersti Suumann.

Suumannist Kuningani

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles