Tartu ülikool ja Eesti Meedia alustavad suuremahulist koostööd

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu ülikooli rektor Volli Kalm ja Eesti Meedia juhatuse esimees Sven Nuutmann allkirjastasid täna koostöökokkuleppe, mille tulemusena peaks ülikooli tegevus jõudma Eesti Meedia kanalite kaudu inimestele veelgi lähemale.

Lepingu järgi on poolte ühine huvi edendada Tartu ülikooli teadus- ja arendustegevust, õppetööd, Eesti Meedia personali täiendusõpet ning panustada nii sisu kui ka ideedega Eesti Meedia kanalitesse.

Tartu ülikooli rektori professor Volli Kalmu sõnul on Tartu ülikooli ja Eesti Meedia potentsiaali ühise vankri ette rakendamisega võimalik saavutada mõlema osalise kiirem areng.

«Tartu ülikooli eesmärk on teenida õppe- ja teadustegevusega Eesti ühiskonda ning meile on oluline, et meie töö tulemused jõuaksid võimalikult suure auditooriumini. Usun, et see koostööleping aitab ülikooli tegevust Eesti Meedia kanalite kaudu inimestele veelgi lähemale tuua,» ütles Kalm.

Rektor rõhutas, et Tartu ülikoolile on tähtis jätkata koostööd ka teiste suurte meediakanalite ja heade partneritega, sest Eesti meediamaastik on väike ja töö käib ühiste eesmärkide nimel.

Eesti Meedia juhatuse esimees Sven Nuutmann lisas, et ühise koostöökokkuleppega panustatakse laiemalt Eesti meediamaastiku kvaliteedi suurendamisse.

«Eesti Meedia eesmärk on, et ajakirjandust teeksid oma valdkonna hästi koolitatud töötajad ja ajakirjanikud. Kasutame kindlasti Tartu ülikooli kui Eesti suurimat koolituspakkujat oma personali arendamises. Ja kui vaadata, et ülikool on tulevaste ajakirjanike kasvulava, võime kindlad olla, et koostööleppest saavad osa nii tänased kui ka homsed ajakirjanikud,» rääkis Nuutmann.

Koostöö teadus- ja arendustegevuses hõlmab rakendusuuringute läbiviimist, teadustulemuste, õppe- ja ettevõtlusteemade võimalikku kasutamist Eesti Meedias. Õppetöö ja täiendusõppe valdkonnas pakuvad pooled vajadustest lähtuvaid koolitusi ning täiendusõppe võimalusi. Õppetöö edendamiseks tehakse koostööd kursuse-, diplomi-, bakalaureuse-, magistri- ja/või doktoritööde teemade vallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles