Sadakond teelist läbis raske retke

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast paari kilomeetri läbimist Kirikuvalla külas oli meeleolu ülev ja tempo hea. Pikk kõndimine hakkas aga jalgadele ja hiljem tuli mõnel ka retk pooleli jätta.
Pärast paari kilomeetri läbimist Kirikuvalla külas oli meeleolu ülev ja tempo hea. Pikk kõndimine hakkas aga jalgadele ja hiljem tuli mõnel ka retk pooleli jätta. Foto: Margus Ansu

Üle saja inimese jalgsi ja suuskadel liikus laupäeval üle põldude ja läbi metsade Puurmanist Tabiverre meenutamaks Julius Kuperjanovi partisanide salga 97 aasta tagust retke.

Laupäeva hommikul mängis Puurmani lossi ees kaitseliidu Jõgeva maleva orkester, lehvisid riigilipud ja peeti isamaalisi kõnesid.

Teeleminejaid oli nii kaitseväe vormides kui ka spordiriietuses. Kirja pani end 23,5 km pikale matkale 118 inimest, kuid päris kõik ei tulnud kohale, selgus osalejate nimekirju üle vaadates. Tubli sada inimest siiski, neist 12 läks rajale suuskadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles