Galerii: haruldaste haiguste päeva eel laotati annetusmündid Eesti kaardile

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harvaesinev päev kalendris, 29. veebruar on ühtlasi ka ülemaailmne haruldaste haiguste päev. Tartu ülikooli kliinikumi lastefond tähistab aga rahvusvahelist haruldaste haiguste päeva täna. Sel puhul korraldatakse Tartus ja Tallinnas mündikaardi ladumise aktsioonid, mille eesmärgiks on koguda annetusi haruldaste haigustega laste toetuseks.

Tartu kaubamaja aatriumi on üles seatud kaks 1,5-meetrise läbimõõduga Eesti kaarti, millele headel inimestel palutakse annetusena asetada euromünte- või sente, et koguda haruldaste haigustega lastele võimalikult suur toetussumma.

Aktsioonid ei piirdu aga vaid annetuste kogumisega, vaid tegevusi leidub teisigi. Tartu kaubamajas on lapsi lõbustamas Lastefondi maskott Mõmmik, Jänku-Juss ja Johanna ning tüdrukute suured lemmikud Elsa ja Anna, kellest viimane maalib soovijate nägudele ka imeilusaid pilte. Suuremate laste ja täiskasvanutega uurib DNAd ja korraldab teisi põnevaid katseid Tartu ülikooli rändav bioklass

Mündikaardi ladumise aktsioon toimub lisaks Tartule kaubamajale veel Tallinnas Ülemiste keskuses. Annetusmünte ja -sente saab kaubamajas Eesti kaardile asetada kella 16ni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles