Mehe surmaga lõppenud tööõnnetuse uurimine jõudis kohtusse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööõnnetus juhtus Tartus Tehnika tänaval, kus laohoone kõrvale rajati kanalisatsioonitrassi.
Tööõnnetus juhtus Tartus Tehnika tänaval, kus laohoone kõrvale rajati kanalisatsioonitrassi. Foto: Margus Ansu

Tartus Tehnika tänaval juhtus 2012. aasta sügisel ränk tööõnnetus, kus raskeid vigastusi saanud noor mees suri hiljem haiglas. Õnnetuse uurimine on jõudnud kohtusse ning täna peeti esimest istungit.

Lõuna ringkonnaprokuratuur süüdistab toonast peatöövõtjana alltöövõtjatega lepingu sõlminud meest, 34-aastast Olavit töötervishoiu- ja tööohutusnõuete eiramises, millega põhjustati ettevaatamatusest inimese surm.

Ringkonnaprokurör Marge Püss meenutas täna kohtusaalis, et sündmus leidis aset 2012. aasta 22. oktoobril Tartus Tehnika tänaval asuval lao- ja tehnikahoone ehitusobjektil.

Süüdistuse järgi ehitati ehitusobjektil kanalisatsioonitorustikku. Selleks oli sõlmitud leping, mille kohaselt oli ehitusobjektil alltöövõtjaks OÜ Standhaus, mille juhatuse liige on selles kriminaalasjas süüdistuse saanud mees. Kriminaalasja materjalide järgi vastutas süüdistatav ehitusobjektil töötervishoiu- ja tööohutusnõuete täitmise eest.

Prokuröri hinnangul viitavad kriminaalasja kohtueelse menetluse käigus kogutud tõendid sellele, et kehtestatud nõuded olid ehitusobjektil rikutud. «Näiteks on tuvastatud, et ehitusobjektil ei kantud kiivreid. Lisaks on välja selgitatud, et kanalisatsioonitrassi kaevandis ei olnud kasutusele võetud nõutavaid toestusi ning eelnevalt ladustatud pinnasekuhja hoiti kaevandile liiga lähedal,» loetles prokurör kohtusaalis oma avakõnes.

Prokuratuur on seisukohal, et nende rikkumiste tagajärjel juhtus ehitusobjektil tööõnnetus, mille tagajärjel suri üks töölistest, 22-aastane mees. Nimelt jäi ta kaevandis töötades pinnasevaringu alla, sai eluohtliku tervisekahjustuse ning suri hiljem haiglas.

Ohutusnõuete rikkumisest rääkis toona Tartu Postimehele ka Lõuna tööinspektsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles