Linnasekretäri elu nagu seriaalis

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähemalt kord aastas käib Jüri Mölder (41) mäesuusapuhkusel, sest vaid see aitab töömõtted täielikult peast pühkida.
Vähemalt kord aastas käib Jüri Mölder (41) mäesuusapuhkusel, sest vaid see aitab töömõtted täielikult peast pühkida. Foto: Erakogu

Kui Jüri Mölder Tartu linnavalitsusse tööle tuli, oli linnapea Väino Kull, kroon oli käibel neljandat aastat, linnas sõitsid kollased Ikarused ja linnavalitsuse telefoniraamatus ei näidatud veel meiliaadresse.

Sellest, et Mölder 1995. aasta oktoobris juristina linnavalitsuses tööle asus, ei kirjutanud ajaleht Postimees ridagi. Mölder on linnavalitsuses töötanud seitsme linnapea ajal. «Juhtidena väga erinevad, paremusjärjestust keeldun tegemast, mina ei vali endale linnapead,» ütleb Mölder. «Pole ühegi linnapeaga olnud selliseid suhteid, et tööd ei tahaks või ei meeldiks teha. Kui vaadata minu isiklikku arengut, siis mõni linnapea on olnud erilisem kui teine.»

Kui linnapea Andrus Ansip ta oma ametiaja esimestel päevadel, 1998. aasta septembris linnasekretäriks valis, kirjutas Postimees loo sellest, kuidas Avinurme kandist pärit noor jurist, toona vaid 24-aastane Mölder, sai riigi noorimaks linnasekretäriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles