Kultuurijäljed Narva maantee ääres

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Ludvig Bandelieri edukalt toiminud saeveskile ja mööblitööstusele Kalda ja Vene tänava nurgal puusilla (Vabadussilla) otsa juures 1880. aastail. Väiksemal pildil praegune vaade kunagisele vabriku- ja tööstuskoolide alale.
Vaade Ludvig Bandelieri edukalt toiminud saeveskile ja mööblitööstusele Kalda ja Vene tänava nurgal puusilla (Vabadussilla) otsa juures 1880. aastail. Väiksemal pildil praegune vaade kunagisele vabriku- ja tööstuskoolide alale. Foto: Tartu Linnamuuseum

Tartu kesklinna üldplaneeringu arutluste käigus on tartlaste pilgud jäänud pikemalt peatuma ka südalinna hoonete vahelistele aladele. Märgatavalt on elustunud tartlaste lähedustunne ja kiindumus oma kodulinna parkide ja haljasalade vastu. Mitmed neist kannavad veel sõjast jäänud varemete jälgi.

Üldplaneeringu arutlustes on tähelepanu pälvinud ka Vene tänava ja Narva maantee vaheline hoonetest vaba piirkond. Läinud kuul otsustas Tartu volikogu toetada ülikooli IT-keskuse Narva maantee äärde ehitamist.

Selleks kingiti ülikoolile kaks sealset vaba maatükki. Miks IT-keskus Ülejõele? Sest päris südalinna superkeskus ei mahuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles