Tartu kaitses oma tantsupealinna staatust

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsukarussell 2016 Tartus.
Tantsukarussell 2016 Tartus. Foto: Kristi Plank

Pühapäeval kogunes Tartus Vanemuise kontserdimajas 12 maakonna lavatantsude paremik, et osaleda festivalil Tantsukarussell «Tähed laval».

Esimest korda said eri tantsustuudiod võistelda ühise meeskonnana oma maakonna eest, teatas festivali üks korraldajaid Kätriin Viru. Nii tuli näiteks kolmel Pärnumaa trupil teha koostööd, et esindada oma piirkonda täies hiilguses, Tallinn ühines pealinna au kaitsmiseks ning Tartu ühendas jõud ülikoolilinna kui tantsupealinna tiitli kaitsmiseks. Selline kontseptsioon on täiesti uus ja rikastav kogemus tihedalt konkureeriva tantsumaailma jaoks, rääkis Viru.

Tantsukarusselli formaadi autor on Põlvamaa tantsu juhtfiguur Andre Laine ning tänavune festival oli järjekorras juba kolmas. «Tähed laval» pealkirja alla koonduv üritus sarnaneb Eurovisiooniga: samamoodi antakse punkte, sarnased on hindamiskriteeriumid ning ka reegel, et eelmise aasta võitjatel avaneb võimalus korraldada järgmise aasta üritus.

Eelmise aasta võitja oli Shaté tantsukool, kes otsustas anda kogu korralduse tantsukooli õpilaste endi juhtida. Nii sai Tantsukarussell täpselt selline, nagu on üks ideaalne festival tantsija pilgu läbi.

Tantsijatele kujundati efektne green room, mis tekitas melu ka väljaspool lava. «Siin tunneb tantsija end tõesti VIPina, mitte ei viibi suurema osa ajast kusagil tagaruumides peidus,» kiitis Harjumaad esindanud Keerise klubi tantsuõpetaja Ene Mets.

Selle aasta Tantsukarusselli teema oli «Evolutsioon läbi tantsu». Kõigi kolme kava arvestuses saavutas kõrgeimad punktid Tartu linna esindus, kuhu kuulusid tantsukool Friends, Tähtvere tantsukeskus ja Shaté tantsukool. Festivali parima punktisumma kogus Shaté tantsukooli kava Fossiilid, mis esindas teemat «Elu teke». Teine alateema oli «Inimene ja kultuur» ning tantsulise rännaku lõpetasid kavad teemal «Teaduse ja tehnika areng».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles