Au, mõistus ja kollane teerull (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Vabariigi aastapäeva kontsert-aktus Tartus, kus tava kohaselt tunnustatakse ka Tartu aukodanikke ja Tartu Tähe kavalere.
Eesti Vabariigi aastapäeva kontsert-aktus Tartus, kus tava kohaselt tunnustatakse ka Tartu aukodanikke ja Tartu Tähe kavalere. Foto: Kristjan Teedema

See ei ole järjekordne lugu Eesti suuruselt teise linna auklikest tänavatest. See on lugu Eesti vaimupealinna auklikust aust ja lugupidamatusest.

Paraku ei saa teisiti kirjeldada läinud nädala sündmusi Tartu volikogus, kus arutati linna uute aukodanike nimetamist. Arutati viisil, mida tahaks selle väärika tiitli pälvinud tartlaste pärast kiiresti unustada. Aga paraku ei saa, sest õppetund tahab õppimist.

Üks aukodanikuks nimetatu, ajakirjanik ja ajakirjandusjuht Mart Kadastik on nüüdseks tiitlist loobunud. Tema põhjendused on täna siinsamas leheküljel allpool lugeda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles