Galerii: pisikesed suusatajad lustisid tillusõidul

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tähtvere spordipargi suusaradadele kogunesid täna sajad väikesed suusasõbrad, et võitluses iseenda ja gravitatsioonijõududega osaleda 44. Tartu maratoni lastesõitudel.

Tartu maratoni tillusõitudele ja minimaratonile tuli kohale ka kaugema kandi rahvas. Äsja 3-aastaseks saanud Karl Miko Põdra oli koos vanematega kohale sõitnud Elvast. Väike Karl Miko olla suusad alla saanud kohe pärast seda, kui kõndmine selge, ning juba eelmisel aastal oli poiss Elva radadel omajagu suusatanud.

Foto: Kristjan Teedema

Tänavune kehv talv pole paraku sama soosiv olnud ning nii oli tänane üritus Karl Miko jaoks alles talve teiseks suusasõiduks. Tõsi, poisi isa Mikk Põdra märkis muigamisi, et tänased keerulised libisemisolud - maha oli sadanud värske sulalumi ning temperatuur oli nulli ümber - on tegelikult väikeste jaoks väga hea. «Mida vähem libiseb, seda vähem kukuvad ja seda parem on!» naeris Mikk Põdra.

Kuigi tillusõitude eesmärgiks pole kohtade välja selgitamine ning medalid ja meened on ette nähtud kõigile osalejatele, pani kõige väiksemate ehk kuni 3-aastaste vanuseklassis kohe täiskäigu sisse Otepäält pärit Märten Mätas ning 400 meetri pikkuse distantsi stiilipuhtalt paaristõugetes läbinud poiss oligi esimesena finišis.

Foto: Kristjan Teedema

«Päris tubli oli, nii kiiresti sõitis,» muheles Märteni ema Kristiina Zotova. Ta lisas, et juulis kolmeseks saanud poiss on Otepää staadionil omajagu suusatada saanud. Poisi suurepäraselt libisenud suusad valmistas ette vanaisa, kes ka koos Märteniga raja kiirel sammul läbi jooksis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles