Piirissaare koer-kostiline sõitis koju tagasi

Vilja Kohler
, reporter, Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paar nädalat tagasi Piirissaarele saabunud koerale tuli täna järele pererahvas (vasakul kaks meest ja naine), kellele saarerahvas looma üle andis.
Paar nädalat tagasi Piirissaarele saabunud koerale tuli täna järele pererahvas (vasakul kaks meest ja naine), kellele saarerahvas looma üle andis. Foto: Vitali Trots

Paar nädalat tagasi ei tea kust Piirissaarele ilmunud pelgliku koera müsteerium lahenes eile, kui suurelt maalt tuli oma plehkupannud valvurile järele pererahvas.

«Meil on suur pidu,» rõõmustas Piirissaare vallasekretär Maria Korotkova täna pärastlõunal kella kolme paiku. «Lõuna ajal ilmusid saarele kaks võõrast meest ja naine, ütlesid, et olid ajalehest näinud pilti meile tulnud koerast ning et see on nende koer. Inimesed olid väga rõõmsad ja koer oli väga rõõmus.»

Pererahvalt kuulis Maria Korotkova, et Räpina külje all Võõpsus elanud 9-aastane majavalvur Reku oli oma postilt lahkunud 1. veebruaril. Piirissaarele jõudis ta 5. veebruaril. Maad mööda on Võõpsust Piirissaarele ligi 45, jääd pidi ligi 30 kilomeetrit.

«Meie siis muudkui toitlustasime teda,» rääkis Maria Korotkova. «Hommikul kaheksa ajal andsin mina koerale süüa, siis toitlustas teda Anna Toropova, siis läks ta Saare külla ja inimesed toitlustasid teda. Aga mis siin imestada – ta oli ju nädal aega teel olnud, ära nälginud.»

Saarel oli koer end sisse seadnud vallamaja taga puukuuris, kuhu vallasekretär tegi talle tekkidest aseme. Maria Korotkova sõnul ei tahtnud Reku täna eriti lahkuda.

«Tema omanikud olid meile väga tänulikud, kinkisid tänutäheks kommikarbi ja konjaki,» lisas ta. «Toitlustasime teda küll, aga see ei loe midagi. Ta on tore koer, kellel on head omanikud, ja see on kõige tähtsam.»

Saarerahvas sõidutas Reku ja ta pererahva hõljukiga mandrile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles