Rahvusvaheline majandusajakiri tunnustas Tartut

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu.
Tartu. Foto: Margus Ansu

Rahvusvaheline majandusajakiri fDi Magazine tunnustas Tartut atraktiivse investeeringute sihtkohana.

Tartu saavutas Financial Timesi gruppi kuuluva ajakirja fDi Magazine Euroopa linnade ja regioonide investeerimiskeskkonna 2016/2017. aasta edetabelis kuni 100 000 elanikuga linnade kategoorias seitsmenda koha. Uuring hõlmas ligi 500 linna ja piirkonda.

Tartu abilinnapea Kajar Lemberi hinnangul tähendab selline rahvusvahelisel tasemel äramärkimine, et Tartu linna tegevused ja projektid ettevõtluskeskkonna arendamisel on liikunud õiges suunas.

«Hea on tõdeda, et meie tugevused paistavad välja ka piiri taga. Tartus ja Lõuna-Eestis tegutseb mitmeid suuri rahvusvahelisi ettevõtteid ning huvi meie võimaluste vastu on järjest hoogu kogumas. Selline tunnustus annab kindlust juba siin tegutsevatele ettevõtetele, aga ka potentsiaalsetele investoritele,» ütles ta.

Lemberi sõnul on see samuti tunnustuseks kogu Lõuna-Eesti ettevõtlusarenduse tugistruktuuride professionaalsele tööle, ta tõstis esile investorteeninduse valdkonna eestvedaja Tartu ärinõuandla head tööd.

Tartut edestasid edetabelis neli linna Iirimaalt (Limerick, Galway, Shannon ja Waterford), Suurbritanniast Hemel Hempstead ja Saksamaalt Coburg.

Inimressursi ja töökeskkonna alamkategoorias saavutas Tartu viienda koha. Selles kategoorias arvestati eeskätt näiteks haridusvaldkonna võimalusi ja võimekust regioonis, tööjõu osakaalu elanikkonnast ja asukoha võimet ligi tõmmata andekaid inimesi.

Tulevikulinnade ja -regioonide uuringus oli 481 osalejat ning parimad valiti välja 86 indikaatori põhjal, millega hinnati majanduspotentsiaali, töökeskkonda, kuluefektiivsust, taristut ja ettevõtlussõbralikkust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles