Põllumajandusmuuseumis alustab kokakool

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahjust tulnud leivapätsid. pilt on illustratiivne.
Ahjust tulnud leivapätsid. pilt on illustratiivne. Foto: Margus Ansu

Eeloleval reedel kell 14 alustab Ülenurmel põllumajandusmuuseumis kokakool, mis on seekord pühendatud vabariigi aastapäevale. Kokakoolis õpitakse valmistama peolauale sobivaid toite, milles on kasutatud Eesti rahvusvilja rukist.

«Eesti põllumajandusmuuseum on juba pikki aastaid tegelenud traditsiooniliste Eesti toitude unustuse hõlmast päästmisega. Oleme küpsetanud ehedat rukkileiba nii siin kui sealpool piiri. Sel aastal alustame uut sarja, mille eesmärk on tekitada just koolilastes kokandushuvi. Ja seda loomulikult eestimaisest toorainest ja lähtudes traditsioonidest,» rääkis muuseumi direktor Merli Sild.

Muuseumi kokakool hakkab toimuma enne rahvakalendri ja teisi tähtpäevi. Kokakoolis õpetatakse valmistama neid toite, mis sobivad järgnevatel pühadel peolauale.

Muuseumi kokakool on mõeldud eelkõige kooliõpilastele, et tekitada neis huvi Eesti toidukultuuri ja toidu valmistamise vastu, kuid on oodatud ka kõik teised. Kõik kokakoolis osalejad saavad kaasa uued põnevad oskused ning retseptid.

Lisaks muuseumi kokakoolile pakub põllumajandusmuuseum ka teisi toiduvalmistamiskursusi: õpetatakse leiva ja karaski ning teiste Eesti traditsiooniliste toitude valmistamist. Osaleda saab ka töökollektiivi või sõpruskonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles