Tartu linnamuuseumis avatakse näitus Eesti teenetemärkidest

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu kõrgeim autasu – Valgeristi I klassi teenetemärk.
Kaitseliidu kõrgeim autasu – Valgeristi I klassi teenetemärk. Foto: Margus Ansu

Eeloleval reedel kell 16 avatakse Tartu Linnamuuseumis näitus «Aus ja väärikas» Eesti riiklikest ja ametkondlikest teenetemärkidest.

Näitusel on väljas suur valik Eesti riiklikke teenetemärke: Valgetähe, Maarjamaa Risti, Riigivapi, Kotkaristi ja Eesti Punase Risti teenetemärkide erinevaid klasse. Väljapanek räägib teenetemärkide sünniloost ja nende liikidest.

Samuti saab näha kaitseliidu, selle malevate ja allorganisatsioonide aumärke, kaitseväe, politsei ja piirivalve ning päästeameti teenetemärke aga ka kaitseministeeriumi ja kaitseväe teenete-,  teenistus- ja tunnusmärke. Välja on pandud kiriklikud ja seltside aumärgid ning samuti linnade, valdade au- ja teenetemärgid ning erinevate asutuste ja organisatsioonide tunnustusmärgid.

Näituse on koostanud Tartu Linnamuuseum, Vabariigi Presidendi Kantselei ning osaühingud «Herald», «Miniplast» ja «Märgikoda». Näituse korraldamisele aitasid kaasa ka Eesti Endiste Metsavendade Liit ja Eesti Vabadusvõitluse ja Vastupanuliikumise Mälestusliit. Näitus jääb avatuks kuni 31. märtsini

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles