Veerikule kerkivad uued külaliskorterid

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alustatud on hoone sisetöid, kortermaja elaniku sõnul lõhutakse praegu põranda betooni ja pannakse uut torustikku.
Alustatud on hoone sisetöid, kortermaja elaniku sõnul lõhutakse praegu põranda betooni ja pannakse uut torustikku. Foto: Kristjan Teedema

Tartu Postimehe poole pöördus Ravlia 47 kortermaja uudishimulik elanik Rauno Thomas Moss, kes tundis huvi, mis toimub nii-öelda tema õues, kortermaja vastas asuvas Ravila 45 hoones. Varem on seal töötanud nii lastehoid kui ka autovaruosade- ja toidupood.

Viimase kuu jooksul on maja juures näha olnud pidevat lammutustööd. Seda, kuhu suunda pürgitakse, pole aga vastasmaja elanikele teada, sest ühtki silti, mis tööde eesmärgile viitaks, pole ehitaja üles pannud.

Kortermaja elanikud on omakeskis arutanud, mis vanasse lastehoidu tulla võiks, kuid kõik on jäänud vaid arvamusteks. Majarahva seas on hakanud levima naljad, et kui silti üleval pole, ju siis on tegu pagulaskeskusega. «Rumal nali, uudishimu on seni siiski heameelne,» ütles kortermaja elanik Moss.

Tartu linnavalitsuse arhitektuuri ja ehituse asejuhataja Signe Sariku sõnul tahetakse vanasse lastehoidu teha külaliskorterid. Täpsemalt peaks neid kokku tulema kümme. Esialgu majaga väljast väga suuri muudatusi plaanis pole. «Paar akent võib-olla laotakse kinni,» lisas ta. Hiljem on majaomanikel võimalik peale ehitada lisakorrus.

Sariku sõnul tahab majaomanik lihtsalt hoonet elus hoida ja see on üks võimalus. Juulikuus muutunud ehitusseadustiku tõttu ei ole ehitajatel kohustust panna välja ehitusinfot sisaldavaid plakateid või tahvleid.

Praeguseid lammutustöid teeb firma Veeberi OÜ. Firma esindaja, kes ei soovinud oma nime lehes avaldada, ütles, et projekteerimine on lõpusirgel, kuid ehitusluba veel käes ei ole. Seega ei saa veel täpsemalt öelda, mis plaanid vana lastehoiuga on, sest pole teada, mida linn lubab hoonega ette võtta.

«Hoone oli küllaltki halvas seisus, lammutasime seal olemasoleva ära ja taotleme nüüd ehitusluba,» lisas ta. Seega on praegu tehtud vaid lammutus- ja ettevalmistustöid ehituse alustamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles